S.S.S

· Mazot kullanılmadığı için yakıt masrafı sıfıra iner. Yakıt için tek masrafınız, şarj için kullanılan elektriktir. Bu da en az %90 oranında yakıt tasarrufu sağlar.

· Elektrikli motor ve diğer bileşenlerin bakım ve tamir masrafları çok azdır.

· Aynı zamanda elektrikli tahrik sistemine sahip traktörler, aynı güce sahip mazotlu traktörlere göre daha yüksek tork alacak şekilde tasarlandığı için tork, sürekli ve maksimum şekilde elde edilir.

· Elektrikli traktörde kullanılan elektrik motoru sessiz çalışır. Dolayısıyla mazotlu traktörlerdeki gürültüyü duymazsınız.

Elektrikli traktörün kaç saat çalışacağı, mazotlu traktörlerde olduğu gibi arazi durumu, kullanım şekli, yük miktarı gibi konulara göre değişim göstermektedir.

Bir traktörün yılda ortalama 750 saat çalıştığı düşünüldüğünde, traktörünüzün batarya kapasitesi 24 yıl sonra %20 azalma gösterecektir. Batarya grubunun değiştirilmesi ile birlikte bu kapasite yeniden %100’e yükseltilebilir. Değiştirildiği zamanın koşullarına bağlı olarak, batarya ömürleri muhtemel şekilde daha uzun sürelere çıkacaktır.

Elektrik enerjisinin olduğu her yerde şarj edilebilir. Şarj istasyonlarında hızlı şekilde şarj olur. Trifaze prizlerde ve 220V prizlerde bir adaptör yardımı ile şarj edilebilir.

Şarj süresi, şarj edilen prizin veya istasyonun sağladığı güce göre değişmektedir. Elektrik altyapısından yeterli güç alındığında şarj süresi 45 dakikaya kadar inmektedir.

Elektrikli traktörün bakım maliyeti, kullanım koşullarına, kullanım şekline vs. bağlı olmakla beraber, dizel motorlu traktörlerle kıyaslandığında çok daha düşüktür.

Elektrikli traktörün şarjı %15 seviyesine inince çiftçimize otomatik olarak sesli uyarı verilir. %15 şarj ile çiftçimiz, en yakın şarj noktasına rahatça varıp yolda kalmadan traktörünü şarj edebilecektir.
 

·         Güç, konsept, ekonomik farklar ve çevresel faktörler öne çıkmaktadır.

·         Yakıt masrafı sıfıra inecektir. Kullanılan elektrik, mazota kıyasla en az %90 daha ekonomik olacaktır.

·         Elektrik motorunun çalışma prensibinden dolayı, vites geçirme gibi işlemlere gerek kalmayacaktır. Traktör, otomatik bir araba kullanır gibi kullanılacaktır. Yine elektrik motorunun çalışma prensibinden dolayı tekerlekler yere sürekli şekilde tork uygular. 

·         Elektrikli traktörde bir egzoz yapısı yoktur. Dolayısıyla çevreye hiçbir zararlı gaz salınımı yapmaz. Bu yüzden sıfır emisyon değerine sahiptir.

·         Aynı zamanda elektrik motoru sessiz çalışır. Mazotlu traktörde çıkan rahatsız edici seslerin hiçbiri duyulmayacaktır.

Çiftçimize sağlanan mazot teşviki ile senede ortalama 750 saat çalışan dizel bir traktörün senelik mazot harcaması 21.000litre ve senelik mazot masrafı yaklaşık 130.000TL tutmaktadır. Aynı çalışma şartları altında 53kWh batarya kapasitesine sahip olan ZY Elektrikli Traktörün senelik elektrik masrafı 3000TL olacaktır. (Masraf hesaplaması 2020 ilk yarı fiyatlandırmasına göre hesaplanmıştır.)

Traktörün içinde yer alan şarj ünitesi, çiftçimize elektrik bulunan her yerde şarj etme imkanını sunar. Şarj süresi, var olan elektrik altyapısına göre değişim gösterse de bu şarj ünitesi sayesinde şarj edilen her yerde çok daha hızlı şarj imkanı sunar.

Traktör üzerindeki sensörler ve güvenlik yazılımlarımız hata anında kabinin içerisindeki akıllı ekrana hata raporu yansıtılır. Bir kaza anında ise çiftçinin güvenliğini korumak için elektrik akımı anında kesilir.